06-02-‘12

EYE opent 5 april 2012 zijn deuren voor pulbliek

EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ, opent donderdag 5 april 2012 de deuren voor het publiek. Vanaf die dag kunnen bezoekers terecht in de vier filmzalen, de tentoonstellingsruimte, de interactieve 'basement', de museumwinkel en het café-restaurant.

Aan de noordoever van het IJ, pal tegenover station Amsterdam Centraal staat het nieuwe onderkomen van EYE Film Instituut Nederland. Het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects heeft een in het oog springend gebouw ontworpen met onder andere vier filmzalen met totaal 640 stoelen en 1.200 m²tentoonstellingsruimte.

EYE is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op film en bewegend beeld. EYE toont film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en informatiedrager. Met een scherp oog voor actuele, historische en artistieke ontwikkelingen worden tentoonstellingen met omlijstende filmprogramma’s samengesteld. Speciale aandacht gaat ook uit naar de jeugd. Naast kinder- en familiefilms verzorgt EYE educatieve programma's en activiteiten voor jongeren en volwassenen.

De basement biedt de bezoeker, jong en oud, de mogelijkheid om op interactieve wijze door de gedigitaliseerde collectie van EYE te struinen. In de museumwinkel is een breed assortiment aan filmgerelateerde producten te vinden en het café-restaurant, met terras op het zuiden.

 

Foto van de week

Verbouwing Toren A'DAM

 

pin
Hou me op de hoogte

youtube
linked-in
facebook
 
Delen