26-03-‘15

Amvest neemt ontwikkeling Overhoeks over van ING RE

Amvest heeft de positie van ING RE voor de ontwikkeling van 1200 tot 1500 huur- en koopwoningen in fase 3 overgenomen. Deze bouwfase wordt ontwikkeld door ontwikkelcombinatie Overhoeks (OCO), een gezamenlijke onderneming van Amvest en Ymere. Naar verwachting kan begin 2016 gestart worden met de bouw van de eerste woningen. Fase 1 van Overhoeks, het Residentieel Kwartier, is dit jaar gereed en fase 2 wordt ontwikkeld door de gemeente Amsterdam.

De ontwikkeling van Overhoeks past binnen de strategie en ambities van Amvest om aantrekkelijke en duurzame woningen en woongebieden te ontwikkelen en via haar woningbeleggingsfondsen te investeren in kansrijke woongebieden in de Randstad. Heleen Aarts, directeur Gebiedsontwikkeling van Amvest: “Als gebiedsontwikkelaar en fondsmanager zijn wij graag in een vroeg stadium betrokken zodat wij optimale woonkwaliteit kunnen waarborgen. Overhoeks is een uitgelezen kans om dit nu ook in Amsterdam-Noord te doen. Samen met een aantal eerdere acquisities versterken wij hiermee onze positie in Amsterdam. Wij kijken uit naar de samenwerking met de gemeente en Ymere.”

Deze transactie past ook in de strategie van ING RE om haar directe vastgoedbelangen te desinvesteren. ING RE is verheugd met het feit dat een partij als Amvest de positie integraal heeft overgenomen, waardoor de continuïteit van Overhoeks is gewaarborgd. En voor ING RE betekent deze overdracht dat het in 2010 gestarte verkoopbeleid bijna is afgerond.

De gemeente Amsterdam streeft naar versnelling van de bouwproductie. Door de intrede van Amvest kan het gebied versneld tot ontwikkeling worden gebracht.

Viviane Regout, directeur Investeren en ontwikkelen van Ymere: “Ymere is verheugd met Amvest als partner in OCO en ziet met vertrouwen de samenwerking voor de realisatie van Overhoeks tegemoet. Naast het toevoegen van sociale woningbouw in het gebied, is het maken van een goede verbinding met de naast gelegen Van der Pekbuurt voor Ymere van belang.”

Foto van de week

Verbouwing Toren A'DAM

 

pin
Hou me op de hoogte

youtube
linked-in
facebook
 
Delen