Oeverpark

Het Oeverpark zorgt dat Amsterdam iets heeft gekregen, wat andere wereldsteden zoals Sevilla, Parijs en Londen allang hebben: een mooie plek om te flaneren langs de waterkant. Het eerste deel van het Oeverpark, gelegen voor het residentieel kwartier, is inmiddels volop in gebruik.

Opzet Oeverpark

Het Oeverpark is een groene ontmoetingsplaats voor iedereen, en natuurlijk vooral een heerlijke ‘tuin aan het IJ’ voor mensen die wonen of werken in Overhoeks. Het park ligt op de zonnige oever over een lengte van ruim vijfhonderd meter aan de IJzijde, en vormt ook een brede, waaiervormige scheidslijn tussen de Strip en het residentieel kwartier. Door het hele park loopt een brede promenade.

Tussen het Shell Technology Centre Amsterdam en het park komt een singel met rietzones, die in verbinding staan met het IJ. Het park, aangelegd op nieuwe grond, werd in 2008 ingericht en aangeplant.

Iepen arboretum

In Overhoeks zullen meer dan 30 verschillende soorten Iepen worden geplant, in het Oeverpark, in de Tolhuistuin en in de Scheg. De eerste Iepen staan al aan de oeverzijde. Samen vormen de bomen het zogenoemde Iepen Arboretum. Het wordt de grootste Iepenverzameling van Europa.

 

Klik hier voor een uitgebreid artikel over Amsterdams eerste Iepenarboretum.

Foto van de week

Verbouwing Toren A'DAM

 

pin
Hou me op de hoogte

youtube
linked-in
facebook
 
Delen