Conservatorium Amsterdam

Het Conservatorium Amsterdam ligt vlakbij het Centraal Sation. Passanten, bibliotheek-,
museum- of terrasbezoekers kunnen binnenlopen om een (gratis) concert te bezoeken. Dat maakt het conservatorium tot zowel een plek waar toptalent tot volle wasdom komt, als een geschenk aan de stad.

Het nieuwe conservatorium is een opleidingsinstituut en een concertgebouw ineen. Er zijn vier verschillende zalen: een grote concertzaal, een jazz/popzaal, een recitalzaal en een muziektheater/studio. Studenten brengen hier dagelijks hun muzikale prestaties voor het voetlicht. Het Conservatorium van Amsterdam, het grootste conservatorium van Nederland, is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en biedt opleidingen in klassieke muziek, jazz, oude muziek, opera, docent muziek en popmuziek.

In 2008 is het nieuwe gebouw van het Conservatorium van Amsterdam aan de Oosterdokskade officieel geopend door Koningin Beatrix. Ook onthulde zij de nieuwe naam van de Grote Zaal die vernoemd is naar de beroemde oud-student van het CvA: de Bernard Haitinkzaal. Het gebouw is ontworpen door architect Frits van Dongen. De glazen gevel geeft het gebouw een uitnodigende uitstraling. Je kunt daardoor namelijk precies zien wat er binnen gebeurt.

www.conservatoriumvanamsterdam.nl

Foto van de week

Verbouwing Toren A'DAM

 

pin
Hou me op de hoogte

youtube
linked-in
facebook
 
Delen