Planning

Fase 2 is van start

Fase 1 is inmiddels afgerond. In deze tweede fase zal de Gemeente Amsterdam zich bezig houden met de gebiedsontwikkeling in Overhoeks. In deze fase richt de gemeente zich op de strip; de A’DAM toren en op het daarnaast gelegen Grootlab, maar ook worden er plannen gemaakt voor de groene scheg. Hoe staan de zaken er voor?

Toren A’DAM
De Toren A’DAM is nu al een tijdje in voortgang. De toren krijgt meerdere functies en zal rond het eerste kwartaal van 2016 worden opgeleverd. In de kelder komt een club en tevens een evenementen ruimte. Op de begane grond zal een hotel komen met een bar, restaurant en sportschool. Daarboven zullen ID&T, Q-DANCE Air Events en SFX zich vestigen op meerdere verdiepingen. Bovenin de toren zal zowel een restaurant als bar komen met een prachtig uitzicht over de stad. Helemaal aan de top van de toren komt een uitzichtpunt met een uniek panorama uitzicht over het gehele centrum van Amsterdam. Kijk voor meer informatie op adamtoren.nl

Grootlab: Clink Hostel
De werkzaamheden van Het Clink Hostel zijn deze herfst van start gegaan. Het hostel zal zich in de vleugel van het Grootlab vestigen. In december gaat de verbouwaannemer van start. De oplevering zal rond juni plaatsvinden en de verwachte opening van het hostel in augustus 2015.

Toren 1: woontoren
Achter de toren overhoeks is hoogbouw gepland. Voor de eerste toren van deze reeks starten de voorbereidingen begin december 2014, de start van de bouwwerkzaamheden wordt rond april 2015 verwacht.

Van der Pekbrug
Begin 2015 begint de aanleg van de Van der Pekbrug. De werkzaamheden hiervan duren ongeveer een jaar. De brug wordt opgeleverd voordat de A’DAM toren en de parkeergarage openen. Deze brug zal er voor zorgen dat het toekomstige verkeer richting de strip (A’DAM toren, Grootlab en de hoogbouw) een eigen route heeft, gescheiden van het woongedeelte van de wijk. Op deze manier blijft het Residentieel Kwartier een verkeersluwe buurt binnen de Campus.

Schegpark
Het Schegpark komt centraal in Overhoeks te liggen, met aan de ene kant de woonwijk en aan de andere kant van het park de strip. In december 2014 start de gemeente, samen met een groep buurtvertegenwoordigers, met brainstormsessies omtrent het park. Tijdens deze brainstorm zullen de belangrijkste uitgangspunten besproken worden. Daarna gaat er een professional mee aan de slag, die zijn plannen gedurende het traject constant op de plannen van de vertegenwoordigers af zal stemmen. Rond begin 2016 wordt het definitieve ontwerp verwacht. De aanleg van het Schegpark start in 2017.

Foto van de week

Verbouwing Toren A'DAM

 

pin
Hou me op de hoogte

youtube
linked-in
facebook
 
Delen